keskiviikko 16. tammikuuta 2013

Itsearviointi kurssista


Alun perin suunnittelimme ja ideoimme yhdessä ystäväni kanssa projektin tuotetta. Mietimme erilaisia tuotteita, joissa voisi yhdistää käsityötä ja teknistä työtä sekä erilaisia tekniikoita.  Keksimmekin hyviä ideoita; pohdimme erilaisia pelejä ja säilytyspusseja niille, sisustustarvikkeita, valaisimia, yms, joista päädyimme lopulta samaan tuotteeseen. Mutta ajatus siitä, että kaksi ihmistä tekisi saman tuotteen, tuntui tyhmältä, joten piti keksiä jotain muuta. Toisen ystäväni kanssa mietimme yhdessä, kun minulla alkoi olemaan jo paniikkia siitä mitä tekisin, ja keksimme korurasian. Olimme joskus nähneet kauniin vanhan huonokuntoisen korurasian, (jossa oli kirjottu päällinen ja rasia itsessään oli mahonkia tms.) jota olimme molemmat ihastelleet.

Teknisentyön osa-alueet ovat minulle vielä uusia enkä osaa arvioida kuinka paljon aikaa mihinkin kuluu. Olen myös opettanut käsitöitä niin vähän, etten osaa arvioida miten paljon aikaa oppilaalla menee mihinkin. Sain itse aika paljon apua mieheltäni sekä jonkin verran koulumme teknisen työn opettajilta, jotta itse osasin valmistaa rasian puuosuuden. En osaa arvioida mikä olisi paras ja alakouluun sopivin liitos, joten luotin mieheni ja kollegoideni asiantuntemukseen. Rasiaan voisi varmasti hyödyntää yhtä hyvin jotain muuta liitosta. Tekstiilityön osa-alueet tuntuvat välillä olevan liiankin tuttuja. Välillä on vaikeaa arvioida käsitöiden vaikeustasoa oppilaille, kun ne ovat itselle tuttuja ja helppoja.

Blogi ja blogin päivittäminen on minulle ennestään tuttua, joten se ei projektissa pelottanut. Sen sijaan aiheen ja toteutettavan tuotteen keksiminen tuotti päänvaivaa senkin edestä. Suurin haaste on kuitenkin ollut aikataulu. Perheen, arjen, työn ja velvollisuuksien lisäksi suurehkon projektin suunnitteleminen ja toteuttaminen oli ajoittain raskasta. Oma aikataulutukseni ei ollut mitenkään järkevää, joten sekin aiheutti harmaita hiuksia tälle äidille, vaimolle ja opettajalle, joka yrittää opiskella ruuhkavuosinaan. 

Blogin perustaminen opiskelua varten innosti myös kokeilemaan blogin pitämistä myös oppilaiden kanssa. Olemme vasta alkutekijöissä, aika näyttää miten luokan yhteisen blogin kanssa käy ja miten kuudesluokkalaiset kokevat blogin osana kouluarkeaan.

Ihana ajatus on, että muutkin pääsevät kokeilemaan korurasian tekemistä ja toivottavasti pääsen itsekin kokeilemaan opiskelukollegoideni suunnittelemia projekteja. Itselleni projektin suunnittelemiseen ja toteuttamiseen tuo lisämotivaatiota se, että muutkin pääsevät hyötymään tekemästäni työstä. Ideana teknisen ja tekstiilityön yhteisprojektin suunnitteleminen on kiva ja koulussa pitäisikin toteuttaa enemmän sellaisia. Se vaatii opettajilta avointa mieltä sekä yhteistyöhalua ja –kykyä.

Itse olen lopulliseen tuotteeseeni todella tyytyväinen. Rasia onnistui hienosti ja siitä tuli mielestäni kaunis. Koska teknisen työn osa-alueet ovat vielä itselleni niin vieraita, tuntuu onnistuneen puutyötuotteen valmistuminen todella hyvältä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti